Utrikes

Trending:


Så sparar du på elen – och ändrar dina vanor

Fram med ylletröjan. Vänj dig vid lite kallare inomhus och snåla på varmvattnet – för att undvika elchocker i höst behöver vi ändra lite på våra vanor.


"Vi mår bäst av att lyssna på vad kroppen behöver"

De blev kallade ”matnördar” på grund av sitt stora intresse för god och hälsosam mat. Det blev startskottet till att systrarna Emmy och Evelina Hammelfelt grundade Instagramkontot och företaget Foodgeekz. Nu är de bokaktuella – med en spirituell matbibel!


Prins Charles tog emot miljondonation från bin Ladin-familjen

Storbritanniens Prins Charles tog 2013 emot en donation på en miljon pund, motsvarande omkring 12 miljoner svenska kronor, från Usama bin Ladins familj, rapporterar The Times. Betalningen ska ha utförts av al-Qaida-grundarens halvbröder Bakr och Shafiq bin Ladin. Prins Charles ska personligen ha tagit emot donationen efter ett privat möte på Clarence House i London, trots avrådan från rådgivare. Pengarna gick enligt tidningen till hans...


Låt bitterörter lugna orolig mage

Har det blivit för mycket av det goda under sommaren? Tillfälliga besvär med magen drabbar alla någon gång. Lugn, det finns enkel och naturlig hjälp. Och snabb. Bitterörter är första hjälpen för matsmältningssystem som hamnat i obalans.


Chris O’Neill avvisade kungens hedervärda förslag – avslöjar anledningen: ”Jag är inte…”

Chris O’Neill tackade nej till erbjudandet från kungen. Här är anledningen, skriver Svensk Dam. Den uppmärksamme har säkerligen noterat, att det i kungafamiljen bara är en person som inte bär titeln prins eller prinsessa. Anledningen ... Artikeln Chris O’Neill avvisade kungens hedervärda förslag – avslöjar anledningen: ”Jag är inte…” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Misstag som konstant begås av hundägare

Hundar är underbara husdjur men att träna och ta hand om dem kan ibland vara en utmaning. Vi vill att våra hundar ska känna sig älskade, men vi vill också att de ska bete sig och lyda våra kommandon. Det finns många fördelar med att äga en hund men det kommer också med ansvar och ibland gör vi saker som vi inte borde göra även om vi gör detta med goda avsikter. I det här galleriet listar vi några av dessa vanliga misstag. Klicka vidare och se huruvida du har gjort dig skyldig till några av de här misstagen.


Stjärnpar med samma stjärntecken

När det gäller att välja partner är chansen en på tolv att personen har samma stjärntecken som du. Det är inte särskilt troligt, men det händer ändå tämligen ofta. Nu kanske du tror att par med samma stjärntecken är mer eller mindre inkompatibla, men så är inte alltid fallet. Faktum är att det finns vissa kombinationer av stjärntecken som har goda förutsättningar att lyckas. Sedan finns det såklart andra som inte är lika långlivade.... Kolla in det här galleriet för att se vilka stjärnpar som har samma stjärntecken.


Hanne blev plötsligt änka: ”Man måste få skratta mitt i sorgen”

I ena stunden var Hanne Fokdal lyckligt gift, i nästa stund var hon änka. Livskamraten Christoffer Barnekows plötsliga död ställde hela livet på ända. Hur hanterar man chocken och sorgen, hur går man vidare? Frågorna blev en bok.


Högre risk att frånskilda drabbas av psykisk ohälsa

Ungefär 250 000 personer skiljer sig eller separerar varje år och idag har kärnfamiljen fått konkurrens av bonusfamiljen och stjärnfamiljen. Men enligt ny stor rapport lider frånskilda av depression och psykisk ohälsa i högre grad än gifta – inte minst kvinnor.


Kungens påkostade present till svärdottern Sofia – värd 40 miljoner kronor

2015 gick Sofia Bernadotte, tidigare Hellqvist, från okänd småstadstjej till prinsessa och en viktig del av den svenska kungafamiljen. Hennes liv fylldes plötsligt med kungliga uppdrag och åtaganden som hon tagit sig an med höga ... Artikeln Kungens påkostade present till svärdottern Sofia – värd 40 miljoner kronor är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Nya beskedet om prinsessan Madeleine och familjens tid i Sverige – så länge stannar de i landet

Det finns ingenting som kan mäta sig med svensk sommar. Midsommar, ljusa nätter, en glödande grill, daggvått gräs, kvällsbad, kräftskivor och väldoftande blommor– det är inget man tackar nej till. Inte heller prinsessan Madeleine med ... Artikeln Nya beskedet om prinsessan Madeleine och familjens tid i Sverige – så länge stannar de i landet är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


”Meghan och Harrys äktenskap kommer att sluta i tårar”

En ny bok om Meghan och Harrys bråk med den brittiska kungafamiljen får omdömet ”explosiv” av brittiska medier. Det skriver Expressen. Redan från början var relationen spänd mellan hovet och Meghan Markle. Ett exempel som nämns i boken är hur prins Williams gudmor Susan Hussey, som också är en av drottningens närmsta väninnor, ska ha sagt inför Meghan och Harrys bröllop 2018: – Allt kommer att sluta i tårar, minns mina ord. Enligt boken var...


Varningen från Anticimex: Dessa kryper runt i ditt hem utan att du vet det – och så får du bort dem

Ohyra i form av smådjur som lever i ditt hem är vanligare än man tror, enligt Anticimex. Har man väl fått dem kan de vara svåra att bli av med, och i många fall leda till att du få slänga saker värda en förmögenhet. Här är krypen som lever i ditt hem utan att du vet om det, och så undviker du dem. Så här i semestertider är det vanligare att råka ut för vägglöss, även kallade “bed bugs”, som man olyckligt kan råka få med sig hem från en...


Digital nomad: Annika har arbetat från 30+ platser på fyra år

Annika Wikberg älskar sin nya livsstil. Hon arbetar som grafisk designer runtomkring i världen uppkopplad mot sina svenska kunder och vill inspirera fler att våga testa distansarbete. Idag är det lugnt i Salt Studio i Ericeira, den lilla portugisiska staden vid Atlantkusten som är känd för sina många surfingställen i världsklass. Morgonens prognos har lovat […]


20 bra anledningar att inte skaffa barn

Det finns många bra anledningar att skaffa barn, från ovillkorlig kärlek till en känsla av mening i livet. Det finns dock också många bra anledningar att inte skaffa barn, och här är 20 av dem.


Se den första Barbiedockan med hörapparat

Den brittiska skådespelerskan Rose Ayling-Ellis, som varit döv sedan födseln, samarbetar med leksakstillverkaren Mattel, för att lansera en ny serie med inkluderande Barbiedockor. Den nya serien kommer att innehålla ett urval av dockor med olika funktionsnedsättningar i syfte att göra Barbie mer mångsidig och inkluderande.


Dessa plantor kan döda dig

Plantor ger liv till din trädgård och många används för att tillverka mediciner, men det finns en del plantor som kan döda dig. Bokstavligen. Som du kommer se, kan du inte alltid döma plantan efter utseendet: att till exempel äta frön, frukt eller blad, från ett till synes helt harmlöst exemplar kan döda dig inom några timmar. Det mesta av följande information kan hittas online på Canadian Poisonous Plants Information System.


Japanska modedesignern Hanae Mori död

Den japanska stjärndesignern Hanae Mori har avlidit vid en ålder av 96 år. Hon blev bland annat berömd för sina fjärilsmotiv, och var den första japanen att listas som officiell "haute couture"-designer i Paris. Hon har gjort bröllopsparadklänning till kejsarinnan Masako och plagg som förekommit i hundratals japanska filmer. Hanae Mori blev en av de stora japanska modedesignerna och den första från landet att listas som officiell "haute...


Svenskarna äter mest skräpmat – i hela Europa

Sverige ligger på första plats på en osmickrande topplista. Vi äter nämligen mest ultraprocessad mat av alla länder i Europa. Och får därmed högst procentuell andel av vårt dagliga energiintag från den näringsfattiga maten. Kan du gissa i vilket land man äter minst?


5 återvinningsaktier för både miljöaktivister och investerare!

Utforska några av de bästa återvinningslagren för både miljöaktivister och investerare! Listans prestanda beräknas på en lika viktad metod.


50 saker du aldrig bör säga till ditt barn

Det finns så många råd där ute, så det är svårt för föräldrar att veta vad som funkar och vad som inte gör det när man pratar med barn. Det finns dock en del fraser som helt bör undvikas, enligt föräldraexperter och barnpsykologer.


IPL – behandlingen som ger piggare hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.


Mönsterelever: kungligheter i skolan

Första skoldagen och den efterföljande utbildningen är en av de viktigaste perioderna i alla barn och ungdomars liv. Detsamma gäller även om du är prins eller prinsessa! Med den lilla detaljen, naturligtvis, att hela världen följer dina första trevande steg in i klassrummet - och större delen av tiden därefter. Klicka vidare för att utöka din kunskap om brittiska och europeiska kungligheter under deras skolgång.


Stor granskning: Så försökte USA varna omvärlden för Putins krigsplaner

Redan i oktober förra året visste USA att Ryssland planerade ett anfall mot Ukraina, enligt en granskning av Washington Post. Målet var att inta huvudstaden Kyiv på fyra dagar, avl… This account, in previously unreported detail, shi… Relaterade länkar: Läs mer om Perspektiv på världen på Omni


Vilka är de värsta stämningsdödarna i sovrummet?

Alla har saker som får igång en och saker som omedelbart dödar lusten. Vissa av dessa utlösare är märkligt specifika och unika för individen, men det finns andra som är ganska vanliga. Genom en kombination av undersökningar och onlinekommentarer har vi kommit fram till några av de vanligaste avtändande sakerna som förekommer i såväl seriösa förhållanden som vid one-night stands. Klicka igenom det följande galleriet för att upptäcka några av de värsta stämningsdödarna i sovrummet! Gör du dig skyldig till någon av dessa ovanor?


Allt det här kan du göra med epsomsalt

Epsomsalt eller bittersalt som det också kallas används oftast som fot- och badsalt. Men du kan också använda det till hårspray, vid stukningar och till en kur som gör att det rensar tarmen. Här kommer några områden till.


Kändisbarn med den mest oklanderliga stilen

De flesta föräldrar är nöjda om de lyckas få ut barnen genom dörren i rena kläder och matchande skor. De flesta föräldrar har dock inga stylister eller tar med sina barn till modeveckan. Vissa kändisar lägger lika mycket ansträngning på att klä sina barn som att klä sig själva, inte minst när det är dags att beträda röda mattan. Resultaten är både bedårande och avundsvärda. När de växer upp under dessa förhållanden och har tillgång till de bästa designerna börjar kändisbarn ofta utveckla sin egen unika stil i takt med att de blir äldre och själva utvecklas till fullfjädrade modeikoner. Klicka igenom galleriet för att se stjärnornas bäst klädda barn - allt från propra prinsar till skräddarsydda tonåringar.


Madeleines tunga bakslag – prinsessan tvingas ställa in

Under flera år har Madeleine arbetat med organisationen som ligger prinsessan varmt om hjärtat. Men nu tvingas den viktiga tillställningen att ställas in. Nu bekräftar hovet bakslaget för prinsessan, skriver Svensk dam. Under flera veckor ... Artikeln Madeleines tunga bakslag – prinsessan tvingas ställa in är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Avråddes av flera rådgivare: ”Inte bra för någon”

Flera av Prins Charles rådgivare avrådde honom från att ta emot den donation på 12 miljoner svenska kronor som enligt The Times utfördes av terroristen Usama bin Ladins familj 2013. Enligt källor till tidningen ska flera av tronarvingens rådgivare ha vädjat till honom att skicka tillbaka donationen, som gjordes till hans välgörenhetsorganisation av bin Ladins halvbröder. En medarbetare ska ha förutspått att det skulle leda till en kritikstorm om...


Polska beslutet: Katten är en invasiv främmande art

Den polska vetenskapsakademin tycker att tamkatten är en invasiv art och menar att katterna påverkar ekosystemet negativt.


Sanningen bakom Sofias vågade beslut – stora ändringen för prinsessans skull

Kungligheter är vana vid att stå i strålkastarljuset och väcka uppmärksamhet vid olika tillställningar. När prinsessan Sofia för en tid sedan fångades på bild iklädd en utsökt vacker klänning fick kungligheten många att vända på ... Artikeln Sanningen bakom Sofias vågade beslut – stora ändringen för prinsessans skull är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Energiexpert: Stäng toadörren och spara på elen

För att spara på elen kan du sänka temperaturen i rum som du inte befinner dig i så mycket eftersom att uppvärmingen i hus står för 50 till 60 procent av den totala elkostnaden i en eluppvärmd villa. Det säger Vattenfalls energirådgivare Lars Ejeklint till SR. En annan sak som stjäl mycket energi är golvvärme i badrummet enligt energiexperten som har två enkla tips. – Stäng dörren till toan, eller stäng av golvvärmen helt under sommarhalvåret,...


Jonas och Helena vandrade 220 mil på bröllopsresan: "Vi hann prata om allt vi funderade på"

Helena och Jonas bestämde sig för att göra bröllopsresan till ett minne för livet. Valet föll på att göra en riktig långvandring. Vandringen blev till slut två på sammanlagt 220 mil och de kom hem rikare på både upplevelser och insikter om varandra.


Christian Daun: ”Jag önskar att jag frågat hur hon mår”

Tre år efter skilsmässan kan journalisten Christian Daun inte sluta grubbla. Vad var det som egentligen hände och vad hade han kunnat göra annorlunda? Åsa Lekberg Steinsvik fick en pratstund med varannanveckapappan om det ofrivilliga livet som skild. Varför skildes ni? – Det var flera år av söndring som accentuerades av småbarnsliv. Vi hade en […]


Kan du lösa dessa klassiska gåtor?

Kan du lösa dessa klassiska gåtor?


Berggren: "Jag hatar böcker som är uttalat roliga"

Utbränd och deprimerad började komikern Marcus Berggren skriva på en roman med självbiografiska inslag. "En bra plats i skallen" handlar om droger, ätstörningar, svek mot vänner och att starta ett band med sin mobbare.


Angriparens mamma tar avstånd från sin son

”Jag är färdig med honom” – så reagerade Hadi Matars mamma när New York Times skickade en reporter för att intervjua henne i delstaten New Jersey på tisdagen. Matar sitter häktad efter knivöverfallet på författaren Salman Rushdie i förra veckan. Rushdie riskerar att bli blind på ena ögat och få varaktiga nerv- och leverskador. ”Jag har ingenting att säga till honom”, tillade Matars mamma. Relaterade länkar: Matar säger att han läst ”några sidor”...


Pau D’Arco – supertéet som fajtar svamp och bakterier

Pau D’Arco, eller Lapacho, är te gjort på den inre barken av Lapachoträdet som växer i Sydamerika. Där uppges det ha druckits som naturmedel i mer än tusen år av kontinentens indianstammar – och hyllas för sina sjukdomsförebyggande egenskaper, mot såväl bakterier och svamp som parasiter.


Bostadspriserna stiger. Här är de bästa hemförbättringsaktierna att köpa just nu

Efterfrågan på hus samt produkter och tjänster inom hemförbättringssektorn har upplevt en kraftig ökning under de senaste åren. Detta beror delvis på att människor har befunnit sig fast på plats i sina hem. Fjärrarbete har snabbt blivit normen och med detta i åtanke kommer hemförbättringsbestånden att sväva. Vi samlade de bästa rekommenderade hemförbättringsaktierna att köpa i den här listan. Listans prestanda beräknas på en lika viktad metod.


Fantastiska fakta om katter

Är du kattägare? Älskar och beundrar du dessa kräsna och oklanderligt välskötta filurer? Då tror du dig förmodligen veta allt som finns att veta om dessa intelligenta och eleganta djur. Din lilla kattvän har dock mer att erbjuda än vad han eller hon först ger vid handen. Mycket mer. Nyfiken? Klicka vidare för att få reda på några fantastiska kattfakta.


Kung Harald inlagd sjukhus – norska hovet bekräftar

Kung Harald har lagts in på Rikshospitalet i Oslo. Det rapporterar Kungliga slottet i ett pressmeddelande. Kungens tillstånd är stabilt, uppger pressmeddelandet. Förra veckan hade den norska kungen fullt upp då han närvarade vid VM ... Artikeln Kung Harald inlagd sjukhus – norska hovet bekräftar är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Flicka i rullstol kan inte ta sig fram i affären – då gör personalen något som får hennes mamma att bryta ihop

Om du är förälder – eller har tidigare uppfostrat barn – vet du att matinköp kan vara en unik upplevelse. Jag är inte säker på vad det handlar om men oftast är en runda i affären som bäddat för konflikter och tjat. Hur som helst, Melody Leachs 2-åring var varken högljudd eller störande i butiken, men mamman hade fortfarande svårt att göra sina matinköp varje vecka. Varför? Tja, även om hennes lilla flicka kanske var väluppfostrad, kunde hon inte...


Lärare skriver ocensurerat brev om stökiga elever – när föräldrarna läser raderna fullkomligt kokar de

Den som tror att läraryrket är enkelt har nog aldrig varit i närheten av en skola i vuxen ålder. Att vara lärare kräver förutom mängder av tålamod också en stor tolerans av kritik och påhopp. Långt ifrån alla är lämpade för yrket, men det finns många som är fantastiska på vad de gör. Frågan är bara hur mycket de ska behöva stå ut med. En lärare i USA fick stå ut med mycket elakheter från föräldrar till stökiga barn under sitt yrkesverksamma liv....


Livstids fängelse för mord i Västerbotten

Tingsrätten dömde en man på en mindre ort i Västerbotten för mord i våras. Den åtalade överklagade men hovrätten har nu fastställt morddomen, med påföljden livstids fängelse, rapporterar P4 Västerbotten.


Ecoclime Group: Intäktsresultat förväntades imorgon innan marknaden öppnades. Konsensusintäkter kr68.60M, EPS-uppskattning kr0.000.

Intäktsresultat förväntades imorgon innan marknaden öppnades. Konsensusintäkter kr68.60M, EPS-uppskattning kr0.000.


Flodhästmamma skrämmer bort leopard som försöker ta hennes kalv

En film tagen i South Luangwa National Park i Zambia, som publicerades den 21 juli, visar en flodhästmamma som försvarar sin kalv från en leopard som går till attack.


Man skjuten i Jönköping

En man i 25-årsåldern har hittats med skottskador i Jönköping. Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som flera personer larmade om att de hört höga smällar. Poliser skickades genast till området. – Vi finner då en person som faktiskt är skottskadad. Just nu är det oklart för mig hur illa det här är. Personen är i alla fall under vård av ambulanspersonal, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson. Nu försöker polisen att hitta vittnen...


Absurda etikettregler från 1930-, 1940- och 1950-talen

Att dejta är inte alltid lätt i den digitala eran, med appar, sms, nya koder och förväntningar på hur man uppför sig. Det finns många saker man måste vara medveten om, som att välja rätt plattform, jobba på en profil som intresserar rätt sorts personer och själv inte falla för människor som marknadsför sig falskt. Dessutom får man fundera på när och hur man ska sms:a och vad man gör när man blir "ghostad" eller tvärt om, när en person inte accepterar att man inte är intresserad. På grund av alla dessa saker kan det vara lätt att romantisera hur det var förr i tiden. Många har säkert uppfattningen att det var mer romantiskt, hövligt och civiliserat. Det fanns ju också mycket mer att upptäcka under ett dejtande, eftersom det inte fanns en massa information man kunde få online. Dessutom kunde man lätt ljuga om saker som sin ålder! Skämt åsido, snårigheterna med dejtande nuförtiden är inget jämfört med de strikta sociala koder som gällde till exempel under den första delen av 1900-talet. Tidningsartiklar och böcker fanns i massor, som gav instruktioner till framför allt unga kvinnor om hur man skulle bete sig när man blev uppvaktad eller uppvaktade. Denna typ av råd ansågs på den tiden vara sunda och ovärderliga, men har inte på något sätt åldrats väl. Nästan alla av dessa råd anser man numera bör brytas, på grund av att de är chockerande sexistiska och ibland rent ut sagt löjliga. Du kommer nog att förvånas över hur saker har förändrats. Ta en titt i detta galleri för att få se vilka stil-råd som gällde för inte så länge sedan och njut av friheten vi i jämförelse har idag!


Ung badvakt hör kvinna vråla av värkar – när hon ser barnet komma kavlar sommarjobbaren upp ärmarna

Det går aldrig att förbereda sig helt och hållet för en graviditet. Det man ska vara beredd på är att vad som helst kan hända, för om bebisen bestämt sig för att den vill ut, då kommer den inte att vänta. Så var det för blivande mamman Tessa Rider, som trodde att hon hade gott om tid innan barnet skulle komma. Till hennes stora förvåning gick vattnet i en simhall med endast en 18-årig badvakt som första hjälp. 24 juli började som en vanlig dag...


20 mystiska personer som kanske aldrig existerat

Viktiga figurer från gamla legender och populärkultur fungerar som inspiration med bedrifter av styrka, dygd och talang. Spelar det faktum någon roll att de kanske bara är produkten av kreativ fantasi snarare än en faktisk existens? Få reda på om någon av dina personliga hjältar är mer fantasi än fakta.