9 TIPS FöR ETT LYCKAT BRöLLOP

Sitter ett lyckat bröllop i vilken nyans färgen på servetterna är eller är ett drömbröllop exakt som den där bilden från Pinterest. Eller är det andra saker som gör att ett bröllop blir något att minnas för alltid? Trendexperten Nina Campioni ger sina bästa tips för ett lyckat bröllop för alla inblandade.

1. Gift dig i Italien

Skämt å sido. Om du har möjligheten att ha bröllopet någonstans som inte är i grannhuset så blir det roligare. Försök att ha det någonstans där dina gäster måste bo över en natt eller två. Det kan vara i Italien, på landet, på en ö eller varför inte bjuda hem alla till ert sommarställe och tvinga alla att tälta. Poängen är att ju fler dagar ni får tillsammans med era gäster, era närmsta vänner och familj – desto roligare. Skapa därmed en fest kvällen innan och lite härligt brunchhäng dagen efter. Detta gör att alla gästerna får träffas lite innan och dessutom får man en chans att eftersnacka dagen efter.

2. Glöm picture perfect

Ha inte för starka åsikter om hur saker och ting ska vara. Jag vet att många sitter på väldigt tydliga drömmar om sina bröllop, om att blommorna ska vara si och desserten så. Men det dumma med det är att om allt inte blir exakt som man tänkt sig så är risken stor för besvikelse och onödiga bråk. Jag kan garantera att allt inte blir som man tänkt och har man då en lite mer ”nåväl”-attityd och inte tvunget måste ha exakt den rosa nyansen på blommorna utan det går helt ok men en annan nyans så blir bröllopshelgen och livet lite roligare.

3. Engagera vänner och din familj! 

Allt blir tusen gånger roligare om man hjälps åt. Ja, den gamla klyschan är faktiskt sann. Vårt egna bröllop blev extra personlig och varm eftersom att mamma sydde min brudklänning, mina tärnor fixade placeringskorten, ett stort gäng hjälpte till med dekorationerna, min bror höll i ceremonin och några kompisar spelade och sjöng. Så, be dina kompisar om hjälp och framför allt, be dem också vara en del av ceremonin. Det finns inte en sann vän eller familjemedlem i världen som skulle tacka nej.

4. Gör saker själv! 

Även om man har råd att lägga ut allt arbete på en wedding planner och andra proffs som gör jobbet så blir det något extra om du kan göra lite av sakerna själv. Jag valde till exempel att fixa med blommorna för bröllopet själv och det ger en extra kick i att handgripligen göra saker som har med bröllopet att göra. Det känns så himla skönt att äntligen göra saker efter månader av planering. Det minskar på stressen och det gör dig mer fokuserad.

5. Sluta bråka! 

En gammal klyscha är att man som brudpar alltid hamnar i stora bråk kring bröllopsplaneringen. Det måste inte vara så. Var tydliga i kommunikationen men varandra med vad ni menar och vad ni önskar och var beredda på kompromisser. Ni är ju ett team och till alla brudar vill jag också säga: även män har drömmar om bröllop, de har också tankar och åsikter om hur saker ska vara. Så var öppen för din partners önskningar, det gör allt mycket roligare.

6. Släpp kontrollen. 

Helt ärligt, det är inte de små detaljerna som gör bröllopet. Jag fick veta tre dagar innan Dagen att jag inte kunde få de blommor jag hade önskat och en vecka före festen så bjöd svärfar in fler gäster. Det hade kunnat göra en ledsen alternativt orsaka en stressrelaterad mindre hjärtinfarkt men istället för det så är det bättre att bara inse att blommor är bara blommor och fler glada människor är bara fler glada människor. Det jag menar är att allt du behöver för en lyckad fest är: folk du älskar, god mat, gott vin och bra musik. Saker som blommor, tjusig bordsplacering, färg på servetter och annat är faktiskt inte viktigt även om det är fint.

7. Hitta på något kul! 

Hitta på någon aktivitet som aktiverar alla på festen. Gärna direkt efter att middagen är klar så drar ni igång med aktiviteten, så att alla kommer upp på fötter och blir redo för dansgolvet. Dansen Polonese är till exempel perfekt för att få igång alla efter en stor middag

8. Var inte för fancy! 

Speciellt när det gäller maten, kör på buffé – alla älskar när man får ta så mycket man vill och välja vad man vill istället för att ha något elegant och stelt. Det är också en fördel med buffé då gästerna måste gå upp och röra på sig då och då.

9. Bjud dem du älskar

Det finns många regler och koder för vem och vilka som ska bjudas på ett bröllop men jag tycker – bjud dem du älskar och som gör dig glad. Det är ert bröllop och ingen annans. Ett undantag finns och det gäller partners som självklart är inbjudna. I övrigt är +1 inget tvång. 

2023-03-13T18:09:19Z dg43tfdfdgfd