Hälsa och träning

Trending:


Här är färgerna på snoret som avslöjar din hälsa – svaret som förvånar: ”Var uppmärksam”

Allt ifrån bakteriella infektioner till en klassisk förkylning. Öron-näsa-hals-specialisten avslöjar vad du ska hålla koll på


Ikea återkallar spel – små barn kan kvävas

Ikea återkallar fiskspelet Blåvingad, skriver TT. Det efter att man upptäckt att små nitar på spelet kan lossna och utgöra en kvävningsrisk för små barn. Alla som äger spelet uppmanas sluta använda det och kontakta Ikea för full återbetalning. Relaterade länkar: Spelet kan lämnas in på valfritt Ikea-varuhus (TT) Inget kvitto behövs (www.ikea.com) Läs mer om Inrikes på Omni


Plantera dina egna blomsterlökar och knölar – barnsligt kul aktivitet

Våren närmar sig med stormsteg! Nu är det läge att botanisera bland lökar och knölar – som kan förgylla din trädgård eller uteplats.


Pojke i pyjamas hittades ensam utomhus

En liten pojke hittades ensam utan ytterkläder i stadsdelen Sävja i Uppsala på söndagen. Han hade bara pyjamasbyxor och en lättare tröja på sig.


Ikea lanserar lysande lamplinje med prisbelönt designer

Svenska möbeljätten Ikea släpper kollektionen Varmblixt med designern Sabine Marcelis i ett av vårens snyggaste inredningssamarbeten.


Pernilla Wahlgren i blåsväder för Gekås-kläder

Gekås kändiskollektioner, med kläder som bär Pernilla Wahlgrens och Marie Serneholts namn, får stark kritik i en undersökande artikel i Expressen. Kläderna tillverkas främst i Bangladesh där textilarbetarna har löner på under fem kronor i timmen, uppger tidningen. – Lönen är ingenting annat än en svältlön, säger Maria Sjödin, sakkunnig på den ideella organisationen Fair Action i artikeln. Bakom Pernilla Wahlgrens och Marie Serneholts...


Nytt godissnack skapar rädsla: "Kommer jag att klara mig?"

En ny trend har fått folk att tro att de fått i sig plast efter att ha ätit fryst kolagodis med glass. Nu har företaget bakom godiset gått ut och berättat hur det ligger till.


De 20 bästa hundraserna för familjer

Många hundägare ser sina gosiga hundar som en viktig familjemedlem. Medan filmerna kan få det att se enkelt ut, måste man vidta försiktighetsåtgärder innan man tar in en hund i hemmet. Att ha en hund kan lära barnen ta ansvar och känna medlidande, samt ge dem en trogen lekkamrat, men alla raser är inte lämpade att leva med familjer. Innan ni välkomnar en hund i hemmet, är det viktigt att du gör din efterforskning: en del raser lämpar sig bättre för äldre barn, en del för yngre, några fäller mycket, och en del kräver mycket motion. För att se till att du får en som passar precis rätt, bör du överväga dessa 20 hundraser, som speciellt passar familjer när du besöker hundhemmet på din ort.


De mest kända veganska idrottarna: topp 15 i bilder

De mest kända idrottare som har valt en växtbaserad kost.


Har du någon livsmedelsintolerans? Se upp för dessa varningsflaggor

Lider du av någon livsmedelsintolerans? Tro det eller ej, men känslighet mot vissa ingredienser är ganska vanligt. Experter tror nu att mer än 20 procent av befolkningen i utvecklingsländer lider av någon form av intolerans mot livsmedel. Vidare är inte alla ens medvetna om sitt tillstånd. Med det i åtanke, låt oss ta en titt på några varningsflaggor med vetenskapligt stöd som du behöver se upp med.


”Jag tar med två hårdkokta ägg till sängen för att hjälpa mig sova" Vilka nattugglor till kändisar kämpar med sömnlöshet?

Det verkar som om år av arbete har gjort dessa stjärnor sömnlösa under nätterna. Medan några bara lyckas sova cirka tre timmar, måste andra äta nattmackor eller ta droger för att kunna somna. Ta reda på vilka nattugglor till kändisar som kämpar med sömnlöshet...


Varför du aldrig bör värma dessa livsmedel

Idag verkar det som om alla måltidspreppar och det av god anledning. Att förbereda eller delvis förbereda måltider kan spara både tid och pengar och även vara fantastiskt bra för hälsan. Oavsett om du värmer upp något du “förberett” tidigare i veckan eller gårdagens restaurangrester är det dock viktigt att komma ihåg att det finns en del livsmedel du aldrig bör värma.


I dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutor

I dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalutorI dag i kryptograf: 5 fallande kryptovalut...


Vinvärldens gamla och nya skiljelinjer slätas ut

Begrepp som nya vinvärlden och gamla vinvärlden användes tidigare för att beskriva olika stilar för vin med olika ursprung, men utvecklad vinframställning och klimatförändringar slätar ut de tidigare smakmässiga skiljelinjerna. Så vad skiljer den gamla vinvärlden från den nya idag? Text Birgitta Magnusson Bild: Birgitta Magnusson och Wikimedia Commons På 1970-talet var vinvärlden betydligt snävare […]


Vad händer med kroppen när man dricker vin varje kväll?

Vin är en av världens mest populära alkoholhaltiga drycker. Vi har druckit det i århundraden och vår kärlek till nämnda dryck visar inga som helst tecken på att avta. Många av oss tar gärna ett glas (eller två) vin om dagen, men hur bra eller dåligt är det egentligen för hälsan? Alla är väl införstådda i att överdriven alkoholkonsumtion kan vara skadligt för hälsan, men om man dricker måttliga mängder då? Klicka igenom det följande galleriet för att ta reda på det.


Italienska Itti, utvecklingen av Lucio Boscardin från Ciao in Italia '90

Designern från Brianza valde Circolo Amici dell'Arte i Villasanta för att presentera sitt arbete.


Par med 14 söner önskade sig en dotter i alla år – nu har deras dröm äntligen slagit in

Att välkomna ett barn till världen är en upplevelse som bara kan förstås av föräldrar själva. Varesig det är två, tre, eller flera barn, så förändrar de ditt liv. Det kan vara tufft, stressigt, och ... Inlägget Par med 14 söner önskade sig en dotter i alla år – nu har deras dröm äntligen slagit in dök först upp på Newsner Stories Sverige.


Påsken kommer tidigt i Lego Bricktales

Vi är sedan länge vana vid att se chokladägg, must och färgglada pappägg i affärerna, även om påsken inte börjar förrän i april. Nu har även ClockStone Software startat påskfirandet i Lego Bricktales via en kostnadsfri påskuppdatering som medför en hel del nytt innehåll. Först och främst får vi en ny Lego-värld att utforska där vi ska försöka rädda påsken tillsammans med påskharen. Dessutom ingår fem nya byggpussel, tre nya kosmetiska föremål...


De bästa tipsen på hur du kan få ut så mycket som möjligt av våren

När det kommer till de fyra årstiderna har alla något särskilt att erbjuda. Vinter, vår, sommar och höst har var och en sin egen personlighet, men våren är utan tvekan den mest spännande och hoppingivande. Det är under våren som vi tar farväl av vinterns bittra kyla och välkomnar varmare, längre dagar. Nytt liv dyker upp runt omkring oss och det ligger en känsla av hopp i luften. Sedan finns det också saker vi kan göra för att få ut det mesta av våren och dess skönhet istället för att bara låta den gå oss förbi. Kolla in det här galleriet för att få några tips på hur du kan få ut det mesta av våren.


Därför ska du aldrig beställa vanligt kaffe på McDonald's

Har du någon gång beställt vanligt kaffe på McDonald's? Här berättar en McDonald'sanställd varför du inte ska beställa det igen.


Virala McDonald's-knepet för godare nuggets: "Funkar överallt"

"Nu har du klivit in i framtiden", står det i beskrivningen på ett viralt klipp som fått närmare 20 miljoner visningar. Så här har du aldrig sett dina McNuggets förut...


Smart markering och till och med avgörande motattacker: hur försvararnas färdigheter kan förändra spelet.

Det är inte lätt att stoppa en stark angripare, men det finns flera sätt att göra det.


Ramadan 2023: När börjar och slutar det? Datum att ha koll på!

Ramadan 2023 står för dörren och därmed också Eid al-fitr. Men när börjar och slutar egentligen Ramadan 2023, och när infaller festligheterna i och med Eid al-fitr? Här är svaren!


Mormors gamla utemöbler glänste alltid som nya – enkla tricket gjorde grannarna gröna av avund

Våren är i antågande! Solstrålarna har äntligen börjat ge i från sig värme, snön smälter bort och innan vi vet ordet av är det dags att plocka fram utemöblerna. Utemöbler har dock en tendens att ... Inlägget Mormors gamla utemöbler glänste alltid som nya – enkla tricket gjorde grannarna gröna av avund dök först upp på Newsner Stories Sverige.


Tecknen på att du levt ett tidigare liv

Tror du på reinkarnation? Det är en teori som finns inom hinduismen, antikens Grekland och buddismen men även hos filosofer som Schopenhauer och Jung. Om du ibland undrar om du levt tidigare liv, kan du titta igenom galleriet för att se vilka tecken som kan tyda på att det inte är ditt första liv på jorden, som du lever just nu.


Här är Sveriges minst populära namn – som ingen döpte sitt barn till 2022

Vill du ha ett unikt namn till ditt barn? Då ska du spana in den här listan. Här är elva namn ingen döpte sitt barn till förra året.


Museet Louvren i Paris stängt på grund av strejk, bilder på besökare som trängs vid ingången

Louvren i Paris öppnade inte sina dörrar för besökare på morgonen måndagen den 27 mars. Protesterna från anställda vid ett av världens mest kända museer är kopplade till strejker och protester i Frankrike mot en pensionsreform.


Espresso House i nytt blåsväder – säljer möglig mat: "Blev matförgiftad"

Konceptet med Espresso House och Too Good To Go:s samarbete är att man köper en överraskningspåse från ett av kaféerna med innehåll som annars skulle svinnas. Problemet är att kaféjätten delar ut möglig mat i påsarna. – Så fruktansvärt dåliga, säger en kund.


Fashion Trust US Awards, bilder från evenemanget

Fashion Trust USDen ideella organisationen som finansierar och främjar unga designtalanger höll sin första prisceremoni på tisdagskvällen på Los Angeles och delade ut designpriser i sex kategorier.


3 tecken på att det är dags att lämna en vänskap

Hur vet man om en vänskap är värd att behålla eller inte? Det finns några grundläggande frågor att ställa dig själv för att ta reda på det. Här är psykologens tips för att avgöra om er vänskap präglas av ömsesidighet, äkthet och positivitet.


Kroppskomplex? Så här bryter du tankefällan!

Undviker du att bada i havet om sommaren för att du skäms över din kropp? Har du jämt långbyxor för att slippa visa bristningarna på benen? Eller undviker du till och med speglar? Foto: Unsplash – Kroppskomplex begränsar dig enormt mycket i tillvaron. De gör ju att du aldrig kan känna dig riktigt lugn och […]


Nu "försvinner" en timme igen

Sommaren är här. I alla fall tidsmässigt. I natt ställer vi om klockan för ljusare tider. Mobiler, datorer och diverse smarta apparater ställer visserligen om tiden automatiskt, men alla andra klockor runtomkring i vardagen behöver hjälp för att inte halka efter. Klockan 02 i natt vrids tiden nämligen fram en timme. 1916 var Tyskland först med att införa sommartid, mitt under första världskriget. Flera länder följde efter samma år, däribland...


7 populära ingredienser i hudvård – och vad de gör!

Vad betyder egentligen de ord som står på ingredienslistan till vanliga hudvårdsprodukter idag – som squalane, polyfenoler och glycerol? Och vad gör de för vår hud? Här är hudvårdsexpertens snabbguide!


Därför bör du inte laga Leonardo da Vincis falska recept

Konstruerade Leonardo da Vinci en maskin för att mala kor och därmed uppfann historiens första köttkvarn? Många tror fortfarande att recepten i Leonardo’s kitchen note books är sanna. Här beskrivs några av de falska recepten som ni under inga omständigheter ska laga till era gäster. Foto: Pixabay, redigerat av Antonio Acosta Det var förmodligen ingen […]


Så optimerar du Photoshop

Reagerar penseln långsamt, eller är det svårt att styra dokumenten på skärmen? Här kan du läsa mer om hur vi löser några av de mest irriterande problemen i Photoshop.


Här får kapybaran en ny frisyr - med hjälp av en skata

En kapybara på Bristol Zoo i England har en privat frisör - i form av en skata. Se den annorlunda makovern.


Kändispar som gick isär medan de väntade barn

Att skaffa barn ses av många människor som ett tecken på att man är hängiven sitt förhållande. Det är en vanlig uppfattning att par som blir gravida har långsiktiga ambitioner, men förhållanden kan naturligtvis ta slut precis när som helst, även när ett barn är på väg. Det är visserligen inte särskilt vanligt, men det finns par som väljer att gå skilda vägar under tiden de väntar barn. Kolla in det här galleriet för att ta reda på vilka kändispar som gick isär medan de var gravida.


Kända modedesignern hittades död i somras – mystiska vändningen: ”Hållit det för oss själva”

Först pekade allt på att kända modedesignern tagit en överdos – åtta månaders senare tar fallet en ny mystisk vändning


Så lyxar du till drycken enligt ny trend: ”Så tillfredsställande…”

Att starta dagen med en kopp kaffe är en vanligt förekommande rutin för många vuxna. Nu har en trend blivit viral som på ett enkelt sätt visar hur du lyxar till kaffet med ett enkelt redskap och en god ingrediens.


Världens farligaste eller ogästvänligaste platser

De finns platser på vår jord som är så ogästvänliga att även en kortare vistelse där kan påverka hälsan negativt. Det finns även andra platser där naturkatastrofer kan slå till när som helst. Från de kallaste delarna av Ryssland till palmbeströdda öar i Söderhavet- här är några av vår jords farligaste platser.


Främmande träd hotar det svenska småfågellivet

Den allt större mängden träd som inte är inhemska i Sverige riskerar att bli ett hot mot småfågellivet i städerna, rapporterar SVT Nyheter. Johan Kjellberg Jensen, doktorand i urban ekologi vid Lunds universitet, har i sju år övervakat 400 fågelholkar i parker i Malmö, där vart fjärde träd är främmande. Hans forskning visar att de småfåglar, som blåmesar och talgoxar, som bosätter sig i inhemska träd klarar sig betydligt bättre. Främmande träd...


Påskfavoriten hotad – producenten: "Hål på hyllorna i butik"

Påsken står runt hörnet, men i år kan det högtidliga middagsbordet se annorlunda ut. Mycket pekar nämligen på att det kan bli äggbrist lagom till påsk. – Det kan finnas en risk att det blir hål på hyllorna i matbutikerna, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på Svenska ägg, till Aftonbladet.


GRATTIS: Paret firar 72 år som gifta – får åka till restaurang i limousine

Att ha fått uppleva 72 stycken bröllopsdagar tillsammans är definitivt stort. Det firade Fred och Betty Abdon med ett besök till sin favoritrestaurang, snabbmatskedjan Chick-fil-A. Paret Abdon från Pennsylvania, USA, firade nyligen hela 72 år ... Inlägget GRATTIS: Paret firar 72 år som gifta – får åka till restaurang i limousine dök först upp på Newsner Stories Sverige.


De främsta anledningarna till att du svettas så mycket när du sover

Att få en god natts sömn är avgörande för humöret, produktiviteten och energinivåerna. Att vakna genomvåt av svett mitt i natten kan dock lätt störa detta. Alla som har upplevt nattliga svettningar känner till frustrationen med en fuktig pyjamas och våta lakan. Du kanske undrar varför du svettas så mycket och om det finns skäl till oro. Tja, det finns många möjliga orsaker och det är bra att känna till dessa för att kunna gå till botten med problemet. Kolla in det här galleriet för att ta reda på vilka som är de främsta orsakerna till dessa irriterande nattliga svettningar och när man bör söka vård.


Markus Aujalays geniala kladdkaka smälter i munnen – vänta tills du ser hemliga ingrediensen: ”Min favorit”

Det pratas mycket om vad man bör och inte bör äta. Men ibland är det skönt att bara lägga sådant snack bakom sig och njuta av allt som livet har att erbjuda, och vad vore ... The post Markus Aujalays geniala kladdkaka smälter i munnen – vänta tills du ser hemliga ingrediensen: ”Min favorit” appeared first on Matbibeln.


Hur etisk är du egentligen?

Etik är en filosofisk disciplin som kretsar kring koncepten moraliskt rätt och fel samt moraliskt gott och ont. Att vara etisk kan vara lika vardagligt som att handla rättvisemärkta produkter och minst lika betydelsefullt som att leda en konferens om mänskliga rättigheter. I grund och botten är det etiken som talar om för oss att vara ärliga, hålla våra löften eller hjälpa personer i nöd. Dessa moraliska riktlinjer går hela vägen tillbaka till Sokrates och utvecklingen av västerländsk filosofi. Vilka kriterier bör man då uppfylla för att vara etiskt sinnad, och hur etisk tror du att du är? Klicka vidare för att skilja rätt från fel.


Världens lampor släcks igen

För 17:e året i rad släcker hushåll och samhällen världen över sina lampor under den en timme långa klimatmanifestationen Earth hour.


Så enkelt gör du en magisk skärgårdssill – med smaker som får släkten att jubla

En av de härligaste sakerna med svenska högtider är den fantastiska maten som dukas upp. Här kommer ett superenkelt recept för alla sillälskare där ute. Jul, midsommar och påsk har en sak gemensamt och det ... The post Så enkelt gör du en magisk skärgårdssill – med smaker som får släkten att jubla appeared first on Matbibeln.


Dyr mat ger tråkigare matvanor

Vi jagar extrapriser och lagar till det vi kan av reavarorna. Dyrtiderna gör oss tråkigare vid spisen.Matlagningen blir stillastående och bakåtblickande, säger måltidsforskare Richard Tellström.Men så fort krisen är över kan i stället nya spännande rätter vänta.


Saker man aldrig bör köpa i mataffären

Det må vara superbekvämt att bara svänga förbi mataffären och köpa på dig allt du behöver, men faktum är att det kan kosta mer än nödvändigt. Om du vill undvika en fetare nota finns det vissa saker du aldrig bör köpa i mataffären, till exempel färdigpackad skivad frukt eller salladsdressing på burk. Sådana varor må vara tidsbesparande och så, men en helhetsbild ger vid handen att man kanske bör tänka efter både en och två gånger innan man köper dem. Så, innan du ger dig av till mataffären, kolla in det här galleriet. Klicka vidare!